Nicholas Dandolos var mer känd som Nick the Greek. Han var en professionell gambler och high roller som är en av de mest kända gamblers genom alla tider. Han är old school och föddes 1883. Nick the Greek blev 83 år gammal och dog i december 1966.

Många gamblers har haft det tufft genom sin uppväxt och saknat alternativ än att ”hustla” och ”gambla”. Det är den klassiska bakgrunden. Men Nick the Greek föddes i ett välbärgat hem och skaffade sig en utbildning i psykologi. Det var inte förrän han flyttade från Grekland och hamnade i USA där han fick smak för en gambling-karriär.

Nick the Greek började med att spela på hästar Därefter så blev det mycket casino. Framför allt spelade han poker. Poker är ju ett spel om skicklighet och det var där som Nick the Greek kunde bygga en förmögenhet genom att vinna mot sämre spelare.

Legendariska matcher mot Johnny Moss

Nick the Greek hade en långstående kamp mot Johnny Moss, en annan mycket känd gambler. Nick the Greek och Johnny Moss spelade heads up highs stakes poker under fem månader. Johnny Moss drog det längsta strået och man uppskattar att han vann mellan två till fyra miljoner dollar av greken. Det är mycket pengar nu men var avsevärda pengar på den tiden.

Många historier kring Nick the Greek

Det finns många historier om Nick the Greek där han har gamblat med andra gamblers. Till exempel så finns det en historia där han introducerade gambling för Albert Einstein. En annan historia involverar en gambling-session mellan honom själv och en rik Texas-bo. Texas-mannen blev uppretad när Nick the Greek ville avsluta spelet när han hade vunnit mycket pengar (över en miljon dollar) och menade att det var fegt. Enligt histoiren ska då Nick the Greek tagit en ny kortlek och föreslagit spelet ”high card” för kvitt eller dubbelt. Högst kort vinner spelet. Texas-mannen tyckte inte om idén och de avslutade spelandet.