Phil Mickelson känner vi så klart som en av världens allra främsta golfspelare. Men som så många andra idrottsmän så spelar uppenbarligen Mickelson lite för mycket. Golfspelare på Phil Mickelsons nivå tjänar mycket pengar och kan med det bränna rejält när gamblingen får överstyr. Det var också det som det gjorde för Mickelson.

Det var i september 2012 som Phil Mickelson var tvungen att betala av den professionella gamblern Billy Waters två miljoner amerikanska dollar som han var skyldig honom. Anledningen till att man vet det här är för att det togs upp i domstol. Mickelson hade inte nödvändigtvis gjort något fel utan det var Billy Waters som hade handlat aktier med insider-information, enligt uppgifter. Waters skulle sedan enligt andra anklagelser har läckt information till Mickelson som eventuellt sedan använde det för egen vinning. Det var en riktig soppa det där och alla dokument blev publika. Det som bland annat dokumenten innehöll var i alla fall olika spel och spelskulder mellan Mickelson och Waters.

Du kan läsa mer om fallet på New York Post: http://nypost.com/2017/03/30/phil-mickelson-once-spent-nearly-2m-to-pay-off-a-gambling-debt/

Ingen nöd på Phil Mickelson

I ovan beskrivna fall så blev det inga rättsliga konsekvenser för Phil Mickelson. Och om man skulle anta att han faktiskt bränner två miljoner dollar på gambling varje år så är det faktiskt ingen större fara för honom. Phil Mickelson har haft enorma intäkter och har tjänat omkring 50 miljoner dollar på sin golf och sina sponsorer årligen de senaste åren. Flera källor uppskattar att Phil Mickelson har en förmögenhet på nära 400 miljoner dollar. Så om han bränner några procent av sin inkomst per år så går det ändå ingen nöd på honom. Värre skulle det bli när han på riktigt börjar närma sig 50 och måste lägga ned golfen. Då kommer pengarna inte komma in i samma mängd och då är det nog på sin plats att han lägger om spelvanorna också.