Michael Jordan är en världskändis av större mått. Han är så klart mest känd för att vara världens genom tiderna bästa basketspelare. Det är inte så många som säger något annat namn än just Michael Jordan när man pratar om världens främsta basketspelare någonsin.

Michael Jordan är en person som man egentligen inte behöver beskriva i närmare detalj. Alla vet precis vem han är och vad han uträttat. Han dominerade NBA under sin tid som spelare och var helt fantastisk i sina bästa stunder då han spelade för Chicago Bulls. Han vann NBA sex gånger totalt.

Michael Jordan har också gjort många saker utanför basketplanen. Han har signerat en av de största sponsorsavtalen någonsin när han kontrakterads av Nike, han har varit med i långfilmer, han har investerat i företag och däribland ett NBA-lag. Han har på kuppen blivit väldigt rik och uppskattas vara värd över en miljard dollar.

Jordan gillade gambling

Michael Jordan hamnade i blåsväder i mitten av 90-talet i det konservativa USA som inte tyckte att gambling var något som man skulle ägna sig åt. Men det var det som han gjorde en natt 1993 dagen före en match. Det var en av många gambling-kontroverser kring Jordan. En författare menade att han vunnit 1.25 miljoner dollar från Jordan när de bettade på golf mot varandra.

Michael Jordan är en person som det går mycket rykten kring och det går inte att säga vilka gambling-historier som är sanna respektive falska. Han har tagit upp själv att han många gånger kanske gått lite för långt, men samtidigt aldrig passerat gränsen totalt. Och det är ju faktiskt ganska så svårt att göra om man redan har så mycket pengar. Även om Michael Jordan skulle ha gamblat bort motsvarande en miljard kronor genom åren så är det ju ändå bara en bråkdel av vad han har.

Det finns inte så mycket rykten kvar om Michael Jordans gambling-vanor. Antingen har han slutat gambla eller så har han helt enkelt blivit mer hemlighetsfull av sig.