Norm MacDonald är en kanadensisk komiker, skådespelare, författare, producent och… gambler! Han har gjort mycket i sina dagar som komiker. Han är kanske mest känd för att varit en grundpelare i Saturday Night Live. Dessutom har Norm MacDonald gjort flera olika filmer som varit mycket uppskattade. Som Dirty Work, till exempel.

Norm MacDonald har avslöjat att han spelade på ett casino på tidigt 90-tal. Han gamblade högt och hårt i det tidiga 90-talet och fick sedan en ordentlig vinst-rush. Det var det som gjorde att han fastnade och började spela mer och mer. Norm MacDonald är en gambler som haft spelproblem. Det är det ingenting som han hymlar om. Han har sagt att han förlorat alla sina pengar två gånger. Det går också massor av historier kring Norm MacDonald och hans spelvanor.

Norm MacDonald har skrivit en bok som heter ”based on a true Story”. Det är en läsvärd bok där han beskriver sin tid som skådespelare och tiden under Saturday Night Live. Han beskriver också tiden då han gamblade som mest. Det är ett hett tips att köpa Based on a True story om du gillar gambling för Norm kunde verkligen konsten att gambla.

När Norm MacDonald spelade basket och andra spel

Det var mycket sport som Norm MacDonald gillade att spela. Ett spel som han föredrog kallas för over/under där en person ska säga om antal mål, poäng, tid eller vad det nu kan vara för evenemang det gäller. Säg basket och en gambler sa att det skulle bli totalt 194 poäng i matchen. Om Norm då sa over och det blev 200 poäng skulle han vinna sex enheter. Om det blev 190 poäng skulle han förlora fyra enheter. Detta är ett mycket riskabelt spel, särskilt om man bettar på mer volatila sporter. Om någon till exempel skulle bettat på bandy och trott på 4-4 medan det faktiskt blivit 19-7 så skulle det vara upplagt för stora penning-växlingar.